9. feb. 2012

Portrett: Marius Grøneng

Hoi!
Endelig fikk jeg drive med noe jeg hadde lyst til på skolen min! Jeg har laget en haug med forskjellig krims-krams på skolen, men har ikke hatt en ordentlig foto-periode før nå. Vi fikk inn fotograf Magne Sandnes fra Grandpeople som assisterende lærer, inspirerende kar med mye gode tips og triks!

Oppgaven gikk ut på å fortelle en historie om en person visuellt, ved bruk av minimum fem bilder.

Jeg valgte å følge en kompis, Marius, som for tiden jobber som parkshaper ved Voss Resort Bavallen. Marius bor i Bergen, og pendler fire-fem dager i uken til Voss for å håndshape parken, med en gang trekket åpner. Bussen går 05:45 til Nesttun, hvor Bybanen går videre til togstasjonen, hvor lokaltoget går til Voss 06:57. Om han da ikke blir plukket opp på stasjonen av en lokal pokal går Skjerpe-bussen nesten frem til trekket, og morgentrimmen består da av en timinutters gange frem til trekket.

Etter dagen er over er det samme skjema tilbake igjen; skibuss ned til Voss stasjon, tog til Bergen, bybanen til Nesttun, og buss videre. Og det beste med hele denne fantastiske pendleruten? Marius får kun betalt for de to timene han shaper om morgenen. To timer. Og det er ikke to bra betalte timer heller.

Etter shapingen får Marius sin betaling i en annen form, han får kjøre brett så mye han orker resten av dagen. Økonomisk sett går han nok i minus, men det er den lidenskapen som gjør at han kommer seg opp av sengen, morgen på morgen, som jeg har prøvd å fange i dette fotoessayet.

Håper bildene faller i smak! Setter stor pris på om du legger igjen en kommentar i feltet under, det varmer som alltid hjertet mitt!

Takk for at du tok turen innom! Om ikke så alt for lenge skal jeg være fotograf på Winter Challenge 2012 på Dagali, prøve å få til en snowboardshoot med en gjeng i Myrkdalen, og som vanlig blir det en del bilbilder, skal steppe opp gamet mitt fra de kjedelige annonsebildene jeg har tatt til nå. Om drøye to måneder skal jeg til både New York og Berlin, så får nok overvekt på bilder jeg drar med meg i bagasjen hjem fra begge stedene. Mye godt i vente! Følg med :)

3 kommentarer:

 1. Najs Magnus! liker spesielt det når han sitter i stolheisen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Deilig å få drive med det jeg faktisk vil drive med i skoletiden :)

   Slett
 2. Erlend N. Hakestad10. feb. 2012, 13:01:00

  jaggu te rått!

  SvarSlett